Blog

Soft skills simulator

Volgens Tormans verdienen soft skills minstens evenveel aandacht als technische kennis. Gelukkig kan je die perfect bijschaven met opleidingen op maat!
Lees meer

Talentenbouwers

Opleidingen doen mensen groeien. Ze stimuleren je talenten en maken je meer zelfzeker in je job. Zeker bij overnames en fusies, die vaak onzekerheid met zich meebrengen, zijn opleidingen een cruciale factor.
Lees meer

Stabiele en slimme bedrijfsgroeiers

Om de groeiambities waar te maken, heb je een solide basis nodig én moeten je medewerkers klaar zijn om die groei mee te ondersteunen. Maatopleidingen maken dan het verschil.
Lees meer

Effectieve efficiëntietools

Gencom schakelde FORTIO in voor een maatopleiding rond Git en verhoogde zo aanzienlijk de productiviteit en efficiëntie van het team.
Lees meer
Met je ESF-financiering op weg naar groei

Met je ESF-financiering op weg naar groei!

Tot en met 31 augustus 2018 loopt de oproep 435 'Opleidingen in bedrijven' waarvoor bedrijven subsidies kunnen bekomen. Meer weten?
Lees meer
Sandra Huysmans, FORTIO-trainer bij Rabbit

Technische talenten verdieping

Opleiden is het nieuwe rekruteren. Een stelling die absoluut opgaat voor technische profielen. Daarom lanceerde FORTIO onlangs het pilootproject Onderhouds- en storingstechnieker. “In plaats van te focussen op een diploma, is het beter om je te richten op de attitude en affiniteit met techniek van de kandidaat”, aldus opleidingsadviseur Sandra Huysmans.
Lees meer
Wim Van Den Bossche en Jacky Umans, Profel

Glasheldere opleidingsbeloften

Wie groeit van eenmanszaak naar zaakvoerder van een kmo, komt heel wat nieuwe uitdagingen tegen. Vaak ken je je product of dienst door en door, maar de kennis en vaardigheden die je nodig hebt om een bedrijf te leiden, veranderen naarmate je bedrijf groter wordt. Het Limburgse familiebedrijf Profel zet daarom sterk in op maatopleidingen voor zowel de duizend eigen medewerkers als voor het dealernetwerk.
Lees meer
Edmée Schmitz, USG Industrial

Inspirerende inzichten

De redenen om voor een maatopleiding te kiezen, zijn talrijk. Je vertrekt immers vanuit je eigen werkveld, volgt alleen de theorie die voor jouw job of bedrijf van belang is en die theorie wordt bovendien onmiddellijk aan de eigen praktijk gekoppeld. USG Industrial Utilities koos dan ook bewust voor de maatopleidingen van FORTIO. “De ervaring leert ons dat een standaardopleiding simpelweg niet meer volstaat."
Lees meer
Carina Vignigni

Coachend leidinggeven

Een goede leidinggevende durft zichzelf in vraag te stellen, ontwikkelt zich continu, focust op resultaat en neemt tegelijk een coachende rol op zich. FORTIO speelt met zijn maatopleidingen rond coachen en leidinggeven op al die aspecten in. En meer: want met zijn persoonlijke aanpak zorgt FORTIO ook voor een duurzame verankering van de opgedane kennis en inzichten.
Lees meer

Pages